Supa crema linte rosie

de CookieMonster in Supe, 8 Apr 2013 | 3786 vizualizari

 

Este o supa extrem de gustoasa, cremoasa si sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • 100 g linte rosie
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel
  • 1 lingura marar uscat
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema linte rosie:

1. Se curata, se spala si se taie cubulete morcovul, cartoful si dovlecelul. Ceapa se taie marunt.

2. Legumele taiate, impreuna cu lintea si mararul uscat, se pun la fiert intr-un litru de apa timp de 20 min. Focul este mediu si oala semiacoperita.

3. Dupa cele 20 de min oala se ia de pe foc, se maruntesc cu blenderul de mana si se pune din nou pe foc pentru 3 minute. Se asezoneaza cu sare si piper.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste calda impreuna cu niste crutoane cu usturoi

2

Putem adauga si o lingura de smantana

3

Aceasta supa poate fi folosita si in diversificarea bebelusilor daca nu folosim sare si piper inca de la inceput.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema linte rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

CookieMonster 1

09.04.2013, 10:09

va multumesc

babi5 1

18.06.2013, 21:26

Mihaela11_jo 1

07.02.2014, 23:25

F buna si satioasa
In tarile arabe este o supa de baza in postul ramadanului; se adauga la fierbere si 4-5 catei de usturoi intregi si 1/2 lingurita chimin macinat; ei o acresc cu suc de lamaie; mie imi place asa simpla, sa simt gustul de linte; f buna alaturi de ceapa verde si ridichi( cel putin asa se mananca aici).
O seara buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de linte rosie condimentata